Logan (2017)

Всичко има начало и край. Понякога нещата се развиват по начина, по който искаме. Друг път обаче събитията поемат обрат, който води до най-неочаквания завършек.
Годината е 2029, а мутантите са почти изчезнали - не са се разждали нови през последните 25 години. Добре познатият ни Върколак вече не е същият. Давейки дните си в пиене, сега той работи като шофьор под наем. Логан обаче не е сам. В изоставена металургична фабрика близо до границата с Мексико са мутантът-албинос Калибан и болният Професор X. Какво се случва, когато Професорът получава припадаци и губи контрол над силите си? Хора биват наранени - били те обикновени или мутанти. Опитът на Логан да скрие себе си и другарите си от света обаче се оказва неуспешен. Една млада жена се появява с молба - Логан да помогне на едно изключително младо момиче да оцелее. Много скоро ще се наложи той и старият професор да поемат на пътешествие, в опит да опазят малката Лора от хората от Трансиджен. В борба с демоните от миналото си, Логан ще трябва да се впусне в една последна мисия, която ще постави всичко, което му е останало на карта. Времето Върколакът да се изправи в лице със съдбата си ще настъпи.
Ето, че след няколко месеца отлагане, най-накрая настъпи моментът да направя ревю на този филм. Трябва да призная, че от дълго време съм почитател на Х-Мен, макар почти да не съм поглеждала комиксите. Както всяко нещо обаче и това си има край. „Логан“ е финалът на историята - поне за любимия на мнозина Върколак. Според мен този филм е един чудесен завършек на едно невероятно приключение. Историята е затрогваща. Тя показва края на пътя за двама мъже, които години наред са били рамо до рамо и са изградили силна връзка помежду си. Срещаме се с нови герои. Макар добре да знаем, че Логан не е добър в изграждането на връзки, успяваме да видим и създаването на такива. Те може би ще бъдат от значение. Разбира се, такъв филм не може да мине без кървави битки, които да държат зрителите на тръни. И тук те не липсват, въпреки че създателите на продукцията са се постарали не те да са на фокус. „Логан“ носи заряд, който лесно прави зрителите съпричастни към случващото се с героите. Определено си заслужава!

Comments

Popular Posts