Magic in the Moonlight (2014)


Според мнозина магията е просто измислица, с която хората се опитват да запълнят някаква празнина или просто начин, чрез който да изкарат пари. Някои не просто отричат съществуването на такова явление, но и полагат неимоверни усилия, за да докажат правотата си. В края на краищата обаче всеки има нужда от малко магия в живота си, дори най-големите скептици.
През 20-те години на ХХ век, Стенли Крофорд е един от най-популярните илюзионисти. Той обаче не вярва в свръхестественото и е разобличил много самозванци в областта на окултизма. Илюзионистът смята света за рационален и до голяма степен предсказуем. Той, придружаван от стария приятел Хауърд, се отправя към имението на семейство Катлидж. Там скептикът среща Софи Бейкър, чиито способности на медиум я правят все по-популярна. Докато се опитва да разобличи младото момиче, той попада в центъра на множество, чаровни по свой начин, магически събития, които го карат да повярва, че светът не е толкова обикновен, за колкото го смята. Насред цялата тази поредица от необикновени случки, свързани с чаровната Софи, Стенли осъзнава, че що се отнася до трепетите на човешкото сърце, нещата са по-несигурни и непредсказуеми.
„Магия в полунощ“ - това е заглавието на един очарователен филм от изключителния Уди Алън. Той отвежда зрителите в един свят, където илюзията и истинската магия вървят ръка за ръка. Това е филм с очарователна история, който разсмива зрителите и ги държи в свой плен до финалните надписи. Колин Фърт и Ема Стоун имат огромен принос за това. Двамата са брилянтни в превъплъщенията си в образите на главните герои. „Магия в полунощ“ е сред филмите, които съм гледала с огромен интерес и удоволствие. Той притежава всичко, което му е необходимо - нетипичен романс, хумор, ненатрапчивост и, разбира се - очарование. На кого му е нужно нещо повече?

Comments

Popular Posts