Black Butler (2014)

Казват, че е грях да продадеш душата си и че отмъщението е наслада само за низките души. Истината е, че всеки съди другия, но когато има несправедливост срещу него самия, тогава мирогледът му се променя. Винаги, щом нещо ценно ни бъде отнето, сме готови на всичко, за да си отмъстим за него, особено, когато става дума за хората, които са най-близки до сърцата ни, дори това да означава да дадем душите си на дявола.
След като родителите на Шиори биват убити пред очите й, тя сключва сделка с демон, като му обещава душата си, ако той й помогне да си отмъсти на хората, съсипали живота й. Дегизирана като момче, тя поема управлението на семейния бизнес в свои ръце. С помощта на своя иконом, Себастиан, който изпълнява всяка нейна заповед, тя започва да разследва поредица от убийства, които, както изглежда, имат нещо общо с човека, поръчал смъртта на родителите й. Нещата обаче се оказват по-сложни, отколкото младото момиче си е представяло, а убиецът, когото Себастиан и Шиори се опитват да открият е по-близо, откалкото някой би предположил.
Историята, която се разказва във филма „Черният иконом“, е различна от тази в мангата и анимето, създадено по нея. Тук действието се развива по-късно през годините и съответно голяма част от героите липсват или са променени. Макар да не бих препоръчала този филм на почитателите на мангата, като човек, гледал всички сезони на анимето, мисля, че тази екранизация не е лоша. Това, което най-много ми хареса в нея е начина, по който Мизушима Хиро е успял да пресъздаде Себастиан, който е един от любимите ми герои, а нека да не забравяме и саундтрака, който също е изключителен. Ако сте почитатели на Мизушима и Себастиан се опитайте да се абстрахирате от оригиналния сюжет и, без да бъдете предубедени, да дадете шанс на тази екранизация. Насладете й се. Ако обаче мангата е това, което Ви е накарало да гледате анимето, а сега и филма, и очаквате да видите нещо, което максимално да се припокрива с тях, то тогава не отделяйте от времето си, защото това, което ще видите няма да Ви хареса.

Comments

  1. Чудя се нали да го гледам..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Честно казано чувствата ми спрямо този филм са смесени, а аз дори не съм сигурна, че мога да обясня какво имам предвид под това. Като цяло филмът не е лош, въпреки че някои запомнящи се герои от мангата и анимето липсват. Все пак, не трябва да забравяме, че историята, показана тук, умишлено е направена по-различно от оригинала, а и би било трудно да се пресъздаде всичко онова, събрано в оригиналния сюжет за приблизително два часа, да не кажа - невъзможно. В крайна сметка, мисля, че трябва да дадеш шанс на филма и да видиш какво ще излезе от това. Освен това, венаги можеш да го спреш, ако не успее да те спечели.

      Delete
  2. Три години по-късно: още се чудя... *awkward*

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts