Mei-chan no Shitsuji (2009)


Често приемаме нещата, които имаме за даденост, без да осъзнаваме колко усилия са положени, за да можем да им се радваме. Трудно ги оценяме, докато не дойде момент, в който да загубим някое от тях. Тогава разбираме, колко важно е било то за нас и колко различен е светът с липсата на нещо, което не сме оценяли до съвсем скоро и колко важно е да можем да се приспособим към новото си положение.
Шинономе Мей е обикновено момиче, живеещо с родителите си. Тя е щастлива с живота, който има - държи на приятелите си и работи в малкия семеен ресторант. Това е така докато един ден родителите й не умират при инцидент. Тогава Шибата Рихито се появява в живота й, твърдейки, че Мей е наследницата на една от най-влиятелните фамилии в Япония. Така, Мей се мести да учи в академия за богати момичета, където всяка ученичка си има иконом. На това място, където връзката между господарка и иконом е строго забранена, докато се опитва да се превърне в изискана дама, тя намира нови приятели, но и врагове, и се влюбва за първи път.
Сериалът е изключително забавен. Когато започнах да го гледам, нямах почти никакви очаквания. Въпреки че в някои моменти имаше нещо, което ми липсваше, трябва да отбележа, че „Слугата на Мей-чан“ е доста сполучлив. Може би не е най-доброто, което може да се види от японското кино, но си заслужава да му се даде шанс. Това е един забавен, разтоварващ сериал, способен да запази усмивката на лицето на всеки зрител.

Comments

Popular Posts