Трилогията „Скъпоценни камъни“ от Керстин Гир


Кой не е мечтал да пътува във времето? Да имаш такава възможност би озачавало, че можеш станеш свидетел на неща, за които съвременниците ти само биха могли да четат. Но едно такова приключение, взето с всичките му очарования, крие много опасности понякога, а в даден момент може дори да коства нечий живот.
В продължение на години семейството на Гуендолин е смятало, че братовчедка й Шарлот е наследила гена за пътуване във времето, че тя ще е Рубинът - дванадесетата и последна пътуваща във времето. Малко след 16-я си рожден ден обаче Гуендолин установява, че е станала грешка и че именно тя е получила тази дарба. Така тя среща Гидиън - чаровен младеж, който също може да пътува във времето. Изпращани на различни мисии от тайната ложа, към която принадлежат, ръководена от граф Сен Жермен, двамата се изправят пред множество опасости. Междувременно, помежду им започват да припламват искри. Нещата за Гуендолин се усложняват, не само заради липсващата й подготовка и чувствата, които изпитва към Гидиън, но и поради факта, че мистериозният граф Сен Жермен я иска мъртва. С помощта на най-добрата си приятелка и на мъртвия си дядо, тя се опитва да разбере каква игра играят враговете й. Иска да научи защо Люси и Пол, които също са носители на гена, са избягали в миналото с единия от хронографите, чрез които се извършват пътуванията във времето. Заобиколена от тайни и лъжи, Гуендолин трябва да отрие каква точно е нейната роля във всичко това и на кого може да се довери, ако иска да предпази себе си и тези, които обича.
Спомням си как като на шега се сдобих с трилогията „Скъпоценни камъни“. Макар да бях чувала някои интригуващи неща за нея, започнах да я чета без да имам очаквания. Историята ме грабна още докато разлиствах първите страници на „Рубиненочервено“ та чак до вълнуващия финал на „Смарагдовозелено“. Хареса ми, че беше едновременно неангажиращо, но и нещо, което да те кара да се питаш какво става по-нататък и с нестихващ интерес да четеш всяка следваща глава. Кирстин Гир се е справила отлично в желанието си да създаде нещо интригуващо, което да се хареса дори на хората, които биха предпочели книга от друг жанр. Препоръчвам тази поредица на всеки любител на историите за пътуване във времето, а и на всички други, защото човек никога не знае дали дадено произведение не би му харесало.

Comments

Post a Comment

Popular Posts