If I Stay (2014)


Музиката е нещо уникално и могъщо. Тя има силата да събира, а също и да променя хората, по начини, които дори не бихме могли да си представим. Чрез нея, те изразяват своите чувства, разкриват душите си пред света. Музиката дарява надежда и кара човешките сърца да трептят. А светът без нея би бил едно сиво място, на което трудно може да се живее. Дори да не го осъзнаваме, когато сме радостни, а също и в моменти на тъга, музиката е тази, която ни помага да продължим напред. Тя е тази, с която споделяме всичко, дори най-съкровените си тайни и най-смелите мечти.
Миа е много талантливо момиче. Израстнала в любящо семейство на музиканти, тя от малка започва да свири на чело. Един ден, по време на репетиция, Миа бива забелязана от Адам, който е вокалист на местна група и мечтата му е да се занимава с това и за в бъдеще. Скоро двамата започват да излизат заедно, като прекарват всеки свободен момент един с друг. Един ден, започнал като всеки друг, целият живот на Миа се преобръща за миг. Заедно с родителите си и малкото си братче претърпяват тежка катастрофа. Докато е в болница, на границата между живота и смъртта, всичките й близки и приятели я посещават, а Адам, който много пъти е казвал, че не пише песни за нещата, които го правят щастлив, й посвещава една. На Миа й е нужна огромна сила, за да остане с тях, ала когато е изгубила толкова много, причините да го направи могат да се окажат недостатъчни...
„If I Stay“ е за мечтите, музиката, любовта, загубата, но и за куража да продължим напред, дори когато всичко изглежда загубено. Създаден по едноименния роман на Гейл Форман, филмът е неповторим. Историята, разказана в него е трогателна - кара зрителите да бъдат съпричастни към всичко, което се случва с главната героиня. Този филм успя да прикове вниманието ми още в самото начало и го задържа до последната минута. Според мен, това е нещо, което определено трябва да се гледа. Препоръчвам го!

Comments

Popular Posts