On Your Wedding Day (2018)

 


Първата любив - сладка, бурна, понякога горчива, споделена или пък не - всеки си я спомня. Малко са тези, които се осмеляват да я последват. Първата любов не се забравя, независимо дали е добра, или жестока. Това, което е сигурно обаче е, че тя ни учи да сме силни, смели, а може би и малко неразумни. 
"На твоя сватбен ден" разказва историята на У Йон, който се влюбва в Сънг Хи от пръв поглед, когато я среща случайно в учителската стая. Неспособен да ѝ признае чувствата си, понеже не е сигурен дали тя ще отвърне, той остава нейн приятел през годините. Едва след като двамата завършват училище и университет, и започват работа, техният романс наистина започва. Съдбата обаче не е справедлива и те скоро се разделят. Години по-късно У Йон получава покана за сватбата на момичето, което е обичал цял живот. Как да постъпи оттук нататък?
 Корейска романтична комедия - знам добре какво си мислите, когато чуете това определение. Смея обаче да твърдя, че това не е типичният филм от дадения жанр. "На твоя сватбен ден" носи в себе си всички онези тревоги, свързани с първата любов, както и трепета, съжалението и онова "ами ако", което в моменти, когато наистина искаме нещо да се случи се появява прекалено често в умовете ни. Филмът показва загрижеността, която човек изпитва към другия, но и егоизма, който се оказва неизменна част от човешкото, колкото и да не ни се иска да го признаем. Макар и да поднася определено количество драма, филмът се различава от типичната романтична комедия, която според някои може да бъде прекалено сладникава.
Вероятно гледането на този филм би Ви накарало да се за мислите за първата си любов. Каква беше тя? Изчервявахте ли се до уши при вида на дадения човек? Признахте ли чувствата си или си замълчахте? 
"На твоя сватбен ден" ще Ви накара да се усмихнете, но и може би, само може би, да се разчувствате малко. Препоръчвам го на всеки, който търси нещо леко, забавно, с лек привкус на драма. Филмът е приятен, а времето пред екрана минава неусетно.

Comments

Popular Posts