La La Land (2016)


Нека поговорим за мечтите. Какво са те? Какво сме ние без тях? Нима не са именно те тези, които движат света? Всеки човек мечтае - било то нещо малко, което друг не би сметнал за значимо, или нещо по-мащабно. Мечтите са тези, които ни карат да продължаваме напред. Без тях хората биха били празни, без посока. Без тях светът би бил сив.
Миа е младо момиче, което живее и работи в Лос Анджелис. Откакто се помни тя мечтае да бъде актриса. Себастиян е пианист, който обожава джаза. Според него този жанр е постоянно подценяван и хората често не му дават шанс, защото не го разбират. Той мечтае да отвори собствен бар, където да се свири джаз. Една вечер случайността среща двамата герои в ресторанта, където Себастиян работи. Впечатлена от музиката, Миа се опитва да заговори пианиста, но неуспешно. Нещата обаче не спират до там. Двамата отново се натъкват един на друг и, макар не от пръв поглед, се влюбват. Скоро, Себастиян се присъединява към групата на стар свой приятел, а Миа започва да пише собствена пиеса. Така, макар да прекарват по-малко време заедно, отколкото им се иска, двамата се опитват да постигнат мечтите си и се подкрепят взаимно. След известни премеждия, Миа най-после успява да си спечели участие в нова продукция. Но работата е в Париж, а любимият ѝ не може да замине с нея. Дали двамата ще успеят да осъществят мечтите си? Какво ще се случи с връзката между тях?
„La La Land“ е прекрасен филм. Мисля, че думата, която го описва най-добре е „очарователен“. Цветен и с чудесна музика, този филм е за мечтите. Той показва колко трудно може да бъде постигането на целите, които си поставяме и как понякога трябва да се откажем от нещо в името на друго. Успява да направи зрителите съпричастни по всякакъв възможен начин. За мен мюзикълът „La La Land“ е едно незабравимо пътуване, което всеки трябва да извърви. Джаз, мечти, малко сълзи и красива любовна история - това са само част от нещата, които този филм предлага. Ако не сте го гледали, направете го незабавно!

Comments

Popular Posts