„Нощният цирк“ - Ерин Моргънстърн


Всяко дете обича  да ходи на цирк. От мига, в който види разлепените из града плакати, до началото на представлението, то тръпне в очакване на вълшебствата, които му предстои да види там. С порастването обаче нещата се променят. Децата започват да забелязват малките грешки, които фокусниците допускат и очарованието, което до скоро им е носел циркът, изчезва. Вече порасналите деца не посещават голямата цветна палатка заради себе си, а заради своите собствени мълчугани, които един ден също спират да вярват в магията на представлението.
Има един цирк обаче, който не е като останалите. Той пристига и си отива без предупреждение, палатките му са в черно и бяло, а вратите му се отварят за посетители само нощем. Това е Le Cirque des Reves, или иначе казано Циркът на сънищата. В неговите шатри могат да се видят най-чудновати неща, а лакомствата, които се предлагат са по-необичайни от всичко, което някога сте опитвали. В този цирк, фокусите не са просто поредния номер, а истинска магия, способна да завладее всеки. Това е място, което с радост посещават малки и големи, някои от които го следват по целия свят. Циркът на сънищата обаче има своя тайна - той е арена, на която Силия и Марко - двама млади илюзионисти, се съревновават. Всичко се обърква, когато главните герои се влюбват един в друг. Всяка палатка, която някой от тях създава, има собствено послание към другия. Но те не знаят, че в тази игра само един от тях ще оцелее. Тук се намесват техните ментори, а това ще доведе до сериозни последствия за всички, свързани с цирка.
„Нощният цирк“ е вълнуващ роман, чието действие се развива в края на XIX и началото на XX век. Той пренася читателите в един нов свят, където няма невъзможни неща. Колкото повече човек чете от тази книга, толкова по-трудно му е да се откъсне от нея. Това е роман за магията и силната любов, който разкрива колко трудно може да бъде за двама души да бъдат заедно, когато съдбата не е на тяхна страна. Показва как желанието за превъзходство на един човек може да го накара да жертва както себе си, така и единственото си семейство. За мен, тази книга бе нещо много по-различно от всичко, което съм чела до момента. В нея има много описания, което я прави някак по-тежка, но ако Ви се чете за магията на цирка и за една голяма невъзможна любов, това е „Нощният цирк“.

Comments

Post a Comment

Popular Posts