„Вината в нашите звезди“ - Джон Грийн


Всеки един от нас живее с мисълта, че един ден ще умре. Това ни се струва много далечно и маловажно, само защото не знаем кога ще настъпи този момент. Какво обаче се случва, когато знаем, че не ни остава още много време?
Точно в такава ситуация е поставена Хейзъл - главната героиня в романа „Вината в нашите звезди“ от Джон Грийн. Тя е младо момиче, болно от рак в последен стадий, което се опитва да изживее оставащото й време колкото се може по-далеч от останалите хора, за да не нарани никого със смъртта си. Всичко обаче се променя, когато един ден в групата за взаимопомощ, която има за цел да се избегне депресията при раковоболните тийнейджъри, се появява Огъстъс Уордс - приятел на едно момче от групата. Разговорите между тях прерастват в „литературен клуб“ и една много специална книга им помага да разкрият световете си, а заедно с това идва и голямата любов, която Хейзъл отчаяно се опитва да избегне.
Това е великолепен роман, в който се влюбих. Разсмива те и те кара да плачеш едновременно. Показва ти колко силни и щастливи могат да са двама души, въпреки болестта и малкото време, с което разполагат. Заедно с това ти помага да видиш и страха, че всеки един момент, прекаран с любимия, може да е последен.

Comments

Popular Posts